Trzy restauracje z województwa warmińsko-mazurskiego w gronie najlepszych w Polsce

Restauracje Pałacowa Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, Refektarz Hotelu Zamek Ryn w Rynie oraz Romantyczna Hotelu Spa Dr Irena Eris na Wzgórzach Dylewskich znalazły się w czołówce plebiscytu Poland 100 Best Restaurants Awards 2014, zdobywając „Grand Award Trzy Widelce”. Nagrodę Grand Award Trzy Widelce otrzymało w sumie 29 restauracji, w tym 14 z Warszawy.
Nagrody przyznawane były w trzech grupach: Award of excellence – jeden widelec, Best of award of excellence – 2 widelce oraz Grand Award – 3 widelce, oraz nagrody specjalne. Miejsce restauracji w grupie ustalone zostało na zasadzie – 75 proc. oceny konsumentów – ankiety, głosowania SMS i przez internet, 25 proc. oceny inspektorów.
Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders, po gali wręczenia nagród, która odbyła się 25 października w Warszawie, powiedział: - Znalezienie się w czołówce polskich restauracji drugi rok z rzędu to potwierdzenie jakości, jaką oferujemy gościom Hotelu Anders na co dzień, każdego dnia od ponad 20 lat funkcjonowania restauracji. Dobra kuchnia to element, na który goście bardzo często zwracają uwagę, wybierając obiekt, w którym spędzą swój wolny czas. Znalezienie się w czołówce plebiscytu trzech hotelowych restauracji z Warmii i Mazur to duże osiągniecie nas, hotelarzy z regionu.
Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce Poland 100 Best Restaurants to pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację, ocena poprzez stronę internetową akcji, głosowanie SMS, głosowanie poprzez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.