Zdobywca gwiazdki Michelin w Mazurkas Catering 360 °

Mazurkas Catering 360° rozpoczyna współpracę z szefem kuchni Arkadiuszem Zuchmańskim – pierwszym Polakiem, który zdobył gwiazdkę Michelin.
Od sierpnia Arkadiusz Zuchmański i Mazurkas Catering 360° rozpoczynają ścisłą, wyłączną współpracę. – Połączenie sił pierwszego Polaka z gwiazdką Michelin oraz doświadczonego zespołu Mazurkas Catering 360°, to mieszanka gwarantująca nowe, niepowtarzalne smaki i wysoką jakość – zapowiada Iwona Kątny, kierownik Działu PR i Marketingu, Mazurkas Catering 360°.
Arkadiusz Zuchmański zasłynął na francuskim rynku kulinarnym jako szef cateringu Lenôtre - firmy obsługującej największe i najbardziej prestiżowe imprezy w całej Europie. To właśnie Lenôtre było inspiracją dla prezesa Grupy Mazurkas Andrzeja Bartkowskiego, gdy tworzył Mazurkas Catering 360°. Współpraca z pierwszym Polakiem, który zdobył dla swojej restauracji gwiazdkę Michelin – Arkadiuszem Zuchmańskim, to kolejny krok w rozwoju Grupy Mazurkas. Obecnie Arkadiusz jest właścicielem Restauracji Apicius w Clermont-Ferrand, będącej uznanym miejscem na kulinarnej mapie Francji, gdzie można skosztować jego autorskich potraw łączących smaki kuchni francuskiej i polskiej.
Pierwszy wspólny projekt to stworzenie i wprowadzenie nowej karty menu Restauracji George Sand. Aspiracją szefów kuchni jest menu, w którym dobrze znane smaki będą na nowo odkrywane w zaskakujących połączeniach, a niecodzienne składniki nadadzą potrawom wyrazistego charakteru. Będzie to możliwe dzięki oraz „kulinarnej burzy mózgów”, która w dniach 8-12 sierpnia ma miejsce w MCC Mazurkas w Ożarowie Mazowieckim.
Kolejne etapy współpracy to poszukiwanie nowych inspiracji kulinarnych i rozszerzanie oferty Mazurkas Catering 360° w oparciu o światowe wzorce.