Studio kulinarne dla biznesu w Hotelu Afrodyta w Radziejowicach
W Hotelu Afrodyta w Radziejowicach, w województwie mazowieckim, powstało studio kulinarne, czyli specjalna przestrzeń przeznaczona na integrację zespołów biznesowych wokół idei dobrego smaku i jedzenia.
W Radziejowicach do dyspozycji organizatorów został oddany nowy budynek z otwartą kuchnią, drink barem, przestrzenią restauracyjną i parkingiem.
Studio posiada piec opalany drewnem, stoły restauracyjno-barowe z wentylacją mechaniczną doprowadzoną do stołów, na których odbywają się warsztaty. Wyposażone jest w klimatyzację i wentylację mechaniczną oraz piec konwekcyjno-parowy 2/3 GN, grill i kuchnię gazową.
– Wiemy, że biznes wymaga specjalnych warunków do organizacji spotkań integracyjnych. Stworzyliśmy unikatowe rozwiązanie na rynku hotelowym. Obserwujemy zmianę trendu na rynku spotkań firmowych. Zauważyliśmy, iż organizatorzy spotkań oraz sami pracownicy oczekują przestrzeni do pogłębiania relacji, więzi, ale w sposób naturalny i w odpowiednich warunkach. Podobno najlepsze rozmowy i klimat powstają podczas wspólnego posiłku. A jeśli dołożymy do tego kuchnię otwartą z możliwością wspólnego przygotowania posiłku to mamy sukces biznesowy i integracyjny – mówi dyrektor Maciej Straus odpowiedzialny za rozwój marki Hotel Afrodyta Business & Spaa.
Obiekt stanowi część kompleksu budynków hotelu, ale posiada oddzielny wjazd, parking, zaplecze sanitarne i chłodnie. Studio zostało stworzone również do promocji marek technologicznych i sprzętu AGD. Stanowi przestrzeń do nagrywania spotów i reklam oraz organizacji eventów dla biznesu związanego z promocją rynku gastronomicznego.
Warsztaty dla biznesu organizowane są dla grup do 40 osób. Hotel Afrodyta Business & Spa zapewnia fartuchy i wszelkie narzędzia niezbędne do pracy w kuchni. Do wykorzystania jest także drink bar, gdzie mogą odbywać się pokazy i szkolenia barmańskie. Na zakończenie warsztatów, uczestnicy degustują swoje dania, a od szefa kuchni otrzymują autorskie przepisy przygotowanych potraw. Warsztaty prowadzone są przez szefa kuchni Hotelu Afrodyta Waldemara Kosowskiego.
Motyw przewodni warsztatów kulinarnych uczestnicy wybierają sami. Hotel Afrodyta w stałej ofercie proponuje kuchnię hiszpańską, kuchnię włoską, kuchnię polską, warsztat lepienia pierogów, świąteczne inspiracje kulinarne, wariacje na temat ryb i owoców morza, a jesienią przetwory i domową spiżarnię.