Nowy szef kuchni w Marriocie

Funkcję szefa kuchni warszawskiego hotelu Marriott objął Witold Szczechura.
 

Witold Szczechura po 20 latach pracy poza Polską powraca, aby objąć pozycję szefa kuchni w hotelu, w którym zaczynał swoją przygodę zawodową. Od samego początku związany był z marką Marriott International. Jego kariera zawodowa rozpoczęła się w 1993 roku od stanowiska kierownika zmiany (supervisora) w hotelu Marriott we Frankfurcie. Dwa lata później przeniósł się do Warszawy, obejmując tę samą pozycję. Jego starania zostały szybko dostrzeżone i zaowocowały awansem na stanowisko junior sous chefa. Od tego momentu jego kariera potyczyła się lawinowo, najpierw dwa lata w hotelu Marriott w Moskwie na stanowisku sous chefa gdzie zarządzał kuchnią bankietową oraz jedną z restauracji, nastepne trzy lata jako executive sous chef w hotel Renaissance w Seulu w Korei, mając pod opieką 14 barów i restauracji oraz 147 kucharzy. Ostatni szczebel awansu i pozycja szefa kuchni przypadła w udziale dwóm chińskim hotelom z sieci Marriott w Shenyang oraz Chongqing oraz hotelowi Cebu na Filipinach.
W warszawskim hotelu Marriott Witold Szczechura będzie odpowiadać za pięć barów i restauracji, dobór ich menu oraz politykę cenową.
Prywatnie wraz z żoną Beatą prowadzi blog kulinarny „Magazyn Kuchenny”. Inną pasją szefa kuchni hotelu Marriott jest fotografia, którą sukcesywnie rozwija od kilku lat.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl