Nowy szef kuchni w Marriocie

Funkcję szefa kuchni warszawskiego hotelu Marriott objął Witold Szczechura.
Witold Szczechura po 20 latach pracy poza Polską powraca, aby objąć pozycję szefa kuchni w hotelu, w którym zaczynał swoją przygodę zawodową. Od samego początku związany był z marką Marriott International. Jego kariera zawodowa rozpoczęła się w 1993 roku od stanowiska kierownika zmiany (supervisora) w hotelu Marriott we Frankfurcie. Dwa lata później przeniósł się do Warszawy, obejmując tę samą pozycję. Jego starania zostały szybko dostrzeżone i zaowocowały awansem na stanowisko junior sous chefa. Od tego momentu jego kariera potyczyła się lawinowo, najpierw dwa lata w hotelu Marriott w Moskwie na stanowisku sous chefa gdzie zarządzał kuchnią bankietową oraz jedną z restauracji, nastepne trzy lata jako executive sous chef w hotel Renaissance w Seulu w Korei, mając pod opieką 14 barów i restauracji oraz 147 kucharzy. Ostatni szczebel awansu i pozycja szefa kuchni przypadła w udziale dwóm chińskim hotelom z sieci Marriott w Shenyang oraz Chongqing oraz hotelowi Cebu na Filipinach.
W warszawskim hotelu Marriott Witold Szczechura będzie odpowiadać za pięć barów i restauracji, dobór ich menu oraz politykę cenową.
Prywatnie wraz z żoną Beatą prowadzi blog kulinarny „Magazyn Kuchenny”. Inną pasją szefa kuchni hotelu Marriott jest fotografia, którą sukcesywnie rozwija od kilku lat.