Deli Catering współpracuje z Matiasem Palomo
Chilijski kucharz Matias Palomo posiadacz trzech gwiazdek Michelin współracuje z szefem kuchni Deli Catering Bartłomiejem Czerwińskim.
Ostatnie wspólne gotowanie obu kucharzy odbyło się podczas gali Magazynu Wino, na którym Deli Catering przygotowało sześciodaniową kolację serwowaną dla ponad 330 osób.
– Wspólna wymiana doświadczeń oraz przekazanie przez Matiasa tajników kuchni chilijskiej przyczyni się niewątpliwie do urozmaicenia oferty Deli Catering. Współpraca z najlepszymi kucharzami to świadoma polityka firmy, mająca na celu wytyczanie nowych kierunków rozwoju branży cateringowej w Polsce – mówi Bartłomiej Czerwiński.
Matias Palomo to Chilijczyk urodzony w Mexico City, który przyczynił się do rozpropagowania kuchni chilijskiej, wziął także udział na w ostatniej edycji Tygodnia Kuchni Chilijskiej w Polsce organizowanego przez biuro handlowe ProChile w Polsce.