Belvedere Catering by Design dla „Portów Lotniczych”. Realizacja kolacji zasiadanej dla 250 gości – dobre praktyki

ARTYKUŁ PROMOCYJNY
3 marca Belvedere Catering by Design przygotowało kolację zasiadaną dla 250 gości. Wydarzenie odbyło się w zabytkowym Pawilonie na terenie Toru Wyścigów Konnych na Służewcu. Klientem finalnym było PPL. Aby zagwarantować gościom maksimum zadowolenia firma cateringowa zastosowała sprawdzone rozwiązania, odpowiednie do tego typu okazji.
Wieczór podzielony był na dwa etapy: koktajl i kolację serwowaną. Takie rozwiązanie jest idealne na wydarzenia, które zaczynają się częścią oficjalną. Dzięki temu przed rozpoczęciem konferencji goście mają możliwość skosztować eleganckie, drobne przekąski podane przez kelnerów na tacy, oraz swobodnie oddać się rozmowom networkingowym.
Właściwa część kolacji serwowana była dla 250 gości przy 10-osobowych stołach. Bardzo istotne w takiej sytuacji jest zapewnienie odpowiedniej liczby kelnerów, w standardzie minimum jeden kelner do stołu, tak aby goście przy wszystkich stołach zostali obsłużeni szybko, sprawnie i w podobnym czasie, zwłaszcza jeżeli do podania jest pełne, 4-daniowe menu: przystawka, zupa, danie główne i deser. Niezależnie od liczby gości – bardzo ważne jest, aby dania podane zostały w odpowiedniej temperaturze oraz aby preferencje żywieniowe gości (dieta bezglutenowa, dieta wegańska) zostały zachowane. To między innymi dlatego Klient od kilku lat docenia usługę Belvedere Catering by Design, ponieważ ma gwarancję spełnienia tych warunków, i nie musi obawiać się o komentarze gości po podaniu zimnej zupy czy dania głównego, czego doświadczał w przeszłości.
Jeśli wydarzenie zaplanowane jest na dłużej niż sam czas trwania kolacji – warto pamiętać o przekąskach po kolacji – zimny bufet z drobnymi przekąskami sprawi, że goście z przyjemnością spędzą na wydarzeniu więcej czasu i będą czuli się wyjątkowo docenieni.