Regent Warsaw Hotel – Partnerem XVII Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. F. Chopina 1-23.10.2015 w Warszawie
ARTYKUŁ PROMOCYJNY
Regent Warsaw Hotel ma zaszczyt być partnerem i oficjalnym hotelem XVII Międzynarodowego Konkursu Pianistycznego im. Fryderyka Chopina w Warszawie.
Wielki Konkurs od prawie 90 lat przyciąga największe talenty pianistyczne z całego świata, a Chopinowska twórczość cieszy się taką popularnością i uznaniem, jakie nie są dane niemal żadnemu innemu kompozytorowi.
Inspirując się biografią kulinarną Chopina oraz jego muzyką, przygotowaliśmy wyjątkowe menu. Nasi Szefowie Kuchni połączyli dworską kuchnię w Żelazowej Woli, smaki mieszczańskiej Warszawy oraz aromaty XIX-wiecznego Paryża.
Kompozycja smaków, aromat win i muzyka polskiego kompozytora tworzą unikalne połączenie i niezapomnianą atmosferę. Zapraszamy do degustacji.
Więcej o ulubionych smakach Chopina znajdziesz w książce „Chopin gourmet”. Koncepcja: Wojciech Bońkowski/ Narodowy Instytut Fryderyka Chopina.
„CHOPIN MENU”
Restauracja Venti-tre
13.10. – 23.10.2015
- gęsie wątróbki, konfitura z żurawiny, orzechowa bułeczka
- “pot-au-feu” zupa z owoców morza
- cielęcina Marengo, ziemniaki z ziołami, marchewka z miodem
- francuska tarta z jabłkiem, marcepanem, Calvadosem i lodami
Champagne
- Moet & Chandon, Brut Imperial
White Wines
- Pouilly-Fumé AOC Pascal Jolivet '09 Loire
- Allendorf Save Water Riesling Fruity ’13 Rheingau
Red Wines
- Chateau Haut Barry ’10 AOC Bordeaux Superieur
- Chateau Pey la Tour Reserve du Chateau AC Bordeaux Superieur, Dourthe ‘08
Digestif
- Likier “Etiuda”
- Cherry, Raspberry, Blackcurrant