Expo Mazury zaprasza na „Mazury HoReCa festiwal smaków”

W maju, w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie odbędzie się pierwsza edycja „Mazury HoReCa festiwal smaków”. Podczas wydarzenia odbędą się dwustronne, aranżowane spotkania pomiędzy wystawcami a odwiedzającymi.
Jak informują organizatorzy będzie to wydarzenie o nowoczesnym podejściu do branży gastronomicznej i hotelarskiej, skupiające się na organizacji spotkań BtoB. Festiwal ma być okazją do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami gastronomicznymi i hotelarskimi oraz idealnym miejscem do porównania ofert handlowych i zawarcia nowych kontraktów. Podczas wydarzenia odwiedzający będą mogli zapoznać się z ofertą produktową firm takich jak Unilever Food Solutions, Octim, UDH, Wysowianka, Andropol, Tom-Gast, Janex, Ambasador czy Social Wi-Fi.
Organizatorzy planują pozyskanie około 100 wystawców, którymi będą producenci żywności oraz jej dystrybutorzy, eksporterzy i importerzy, producenci wyposażenia hotelu i gastronomii, architekci, firmy związane z branżą IT, firmy świadczące usługi dla hoteli oraz media. W spotkaniach biznesowych uczestniczyć będą „profesjonalnymi kupujący” – właściciele hoteli i restauracji, dyrektorzy i kierownicy poszczególnych działów w hotelach i obiektach turystycznych, szefowie kuchni, projektanci wnętrz oraz inwestorzy.
Partnerem wydarzenia jest Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Z Mazury HoReCa festiwal smaków współpracuje również Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders w Starych Jabłonkach, organizator konkursu kulinarnego l’art de la cuisine Martell.
Celem wydarzenia jest także promocja polskiej tradycji kulinarnej, regionalnych i lokalnych producentów żywności oraz zapewnienie licznych atrakcji dla odwiedzających. Wydarzenie ma łączyć w sobie formułę B2B z B2C. W formule B2C odbędą się konkursy kulinarne oraz festiwal smaków połączony z imprezą plenerową. Zorganizowane zostaną także specjalne strefy targowe, między innymi Strefa Zielona, Strefa Kawy i Herbaty czy Strefa Regionów. Gościem wydarzenia będzie Karol Okrasa.
Mazury HoReCa festiwal smaków odbędzie się w dniach 13 – 14 maja 2016 roku.