Novo2 w kolejnym Novotelu i z odświeżonym menu

Novotel Kraków Centrum dołączył do grona hoteli tej marki, do których wprowadzono koncept kulinarny Novo2 lounge bar. Podczas inauguracyjnego eventu zaprezentowano gościom odnowioną restaurację. Nowa, jesienna odsłona menu, wzbogacona o specjalności kuchni dalekiego wschodu, dostępna jest we wszystkich Novo2 lounge bar od pierwszych tygodni października.
– Gastronomiczny koncept Novo2 lounge bar, gdziekolwiek jest wdrażany zyskuje rzesze stałych klientów, nie tylko ze względu na swoją wyśmienitą kuchnię, ale także z powodu atmosfery, którą kreuje – podkreśla Sabina Bartyzel, dyrektor generalna Regionu Południowego hoteli Novotel i Mercure oraz dyrektor generalna Novotel Kraków City West, w którym także działa koncept Novo2. – Miejsca tego typu, w których bar dzięki nowoczesnemu designowi płynnie przechodzi w restauracje, to nie mogą być już tylko miejsca, gdzie można smacznie i modnie zjeść. W ich ofercie nie może zabraknąć interesujących wydarzeń. Stąd pomysł na wieczory z muzyką nazwane „Cookin’ Jazz” czy wdrażany właśnie do hoteli projekt „In The Game”, bazujący na sportowych emocjach. O sukcesie tego konceptu świadczy również to, że przez cały czas w niego inwestujemy – wyjaśnia.
W trakcie jazzowo-kulinarnego wieczoru w Novotel Kraków Centrum, poprowadzonego przez Łukasza Ciocha, można było wypróbować menu nowej restauracji, posłuchać muzyki, ale także zobaczyć flairowy pokaz barmański oraz skorzystać z fotobudki i zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie w stylu lat 20. XX wieku. Główną atrakcją wieczoru był pokaz kulinarny szefa kuchni Novo2 Andrzeja Żylskiego animowany przez byłego jurora programu „Top Chef” oraz kucharza znanego m.in. z porannego magazynu „Dzień Dobry TVN” Josepha Seeletso.
Koncept Novo2 lounge bar opiera się na trzech filarach: vitality czyli zdrowie, connect-ainment symbolizujący rozrywkę i międzynarodowy charakter oraz imagination – inspiracje i innowacyjność.
Od października w Novo2 można wybierać dania z nowego menu, w którym znajdują się różne rodzaje Pad Thai, kaczka Shishimi czy hummus z warzywami. W karcie odnajdziemy także autorską wersję burgera z grillowanej wołowiny oraz polską specjalność: policzki wołowe podawane z kaszą pęczak.
Obok odbywających się od kliku miesięcy kulinarno-jazzowych spotkań nazwanych „Cookin’ Jazz”, goście Novo2 od listopada będą mogli w ramach projektu „In The Game” m.in. zagrać w piłkarzy ki i obejrzeć wydarzenia sportowe.