Cztery firmy na liście dostawców cateringu w MCK w Katowicach
Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach wybrało cztery firmy cateringowe, które będą obsługiwać wydarzenia odbywające się w obiekcie.
Współpraca z firmami Deli Catering i Masters Catering obejmuje pełen zakres cateringowy podczas wszystkich rodzajów wydarzeń organizowanych w MCK, natomiast firmy Emcek meet & eat oraz Planeta Smaku mogą obsługiwać wydarzenia liczące do 200 uczestników. Jak zaznacza Karolina Jarosz, marketing manager MCK, potencjał obiektu jest ogromny, więc obsługa cateringowa nie sprowadza się tylko przerw kawowych czy lunchów, ale również eleganckich bankietów czy kongresów dla kilku tysięcy osób.
Każdorazowo organizator wydarzenia będzie mógł wybrać caterera spośród partnerskich firm. Wybór tego modelu współpracy wynika m.in. z konsultacji MCK z organizatorami wydarzeń. Umowy z firmami cateringowymi podpisano na okres 12 miesięcy z możliwością ich przedłużenia.
Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach zostało oddane do użytku w 2015 roku. Łączy funkcje: kongresową, konferencyjną, wystawienniczą, targową i widowiskową. W obiekcie połączonym z sąsiadującą Halą Widowiskowo-Sportową Spodek, można organizować wydarzenia dla 15 tys. uczestników.
Międzynarodowe Centrum Kongresowe w Katowicach to laureat MP Power Awards, zdobywca tytułu MP Power Venue – Kongres Venue w czwartej edycji konkursu. Obiekt, który wyróżnia się „postindustrialną estetyką oraz użytecznym designem”, zwyciężył w plebiscycie Bryła Roku 2015.