Breakfast Corner by Food Town od 21 marca

W Food Town w Fabryce Norblina w Warszawie powstaje pierwsza street foodowa strefa śniadaniowa w Polsce – Breakfast Corner by Food Town.
 
– Food Town ma już dwa lata, a my nie przestajemy się rozwijać. Stworzyliśmy miejsce, gdzie ludzie nie przychodzą tylko zjeść, stworzyliśmy prawdziwy social dining. Obserwujemy trendy i widzimy, że z powrotem coraz więcej osób je śniadania poza domem. Nasz Breakfast Corner będzie jedynym miejscem w kraju, gdzie nasi goście będą mogli już od samego rana skorzystać z oferty śniadaniowej różnych kuchni świata w jednym miejscu – mówi Michael Motz, współtwórca i właściciel Food Town w Fabryce Norblina w Warszawie.
 
Goście będą mieli do wyboru siedem konceptów śniadaniowych na każdy dzień tygodnia pochodzących z takich krajów jak Japonia, Włochy, Belgia, Hiszpania, Francja, Stany Zjednoczone. Nie zabraknie kawy i zdrowych smakołyków.

Na początek Kumo To Yaki i wiralowe fluffy pancakes, które zdobyły serca użytkowników mediów społecznościowych. To delikatne jak chmurka japońskie pankejki, podawane z kremem waniliowym, domową owocową konfiturą, świeżymi sezonowymi owocami, słonym karmelem i popcornem lub śmietankowym kremem o smaku japońskiej zielonej herbaty matcha.
Tuż obok Massimo w swoim koncepcie Gnocchi na śniadanie przygotował zarówno słone, jak i słodkie tradycyjne wypieki. Goście będą mogli spróbować rustico leccese – pierożków z ciasta francuskiego podawanych z mozzarellą i pomidorami, serem i dużą ilością pieprzu lub serkiem śmietankowym. Z kolei słodka wersja śniadania to pasticciotto leccese, które jest rodzajem kruchego ciastka skrywającego w środku krem jajeczny, czekoladę, wiśnie, krem orzechowy, pistację czy limoncello.
Kolejny koncept to The Fry. Serwuje grubo krojone frytki belgijskie z dodatkami tj. mix sałat, jajko sadzone, awokado, pomidorki koktajlowe, bekon, mozzarella, pesto. Do każdej porcji podawana będzie śmietana w sosjerce.
Smoke BBQ Philly Cheese Steak zaoferuje burgera na śniadanie. W wersji porannej serwowany będzie z chorizo i jajkiem lub bekonem, awokado i jajkiem.

Flagowym daniem konceptu El Botellón są empanadas – pierogi przygotowywane ręcznie wedle tradycyjnej receptury, podawane z kurczakiem, kalmarami, szynką, serem, także w wersji wege. Na śniadanie będzie też można zjeść bagietkę z hiszpańską szynką serrano, hot doga z chorizo i sosem chimichurri.
Koncept Crepes serwuje śniadania francuskie – cieknie jak pergamin naleśniki w wersji na słodko i wytrawnej oraz tosty: kultowe croque madame i croque monsieur.
Dobre miejsce serwuje kawę oraz lżejsze, bardziej dietetyczne propozycje.

– FoodHalle zazwyczaj działają od godzin lunchowych, my jak zwykle chcemy łamać stereotypy i wychodzić z jeszcze szerszą ofertą dla naszych odbiorców – dodaje Michael Motz i zachęca do celebracji poranka na mieście.
 
Śniadania w strefie Breakfast Corner będą dostępne od 21 marca codziennie w godz. 8:30 – 12:00. W tych samych godzinach otwarty będzie także bar Amaro Mio serwujący smoothies, koktajle oraz herbaty z egzotycznym twistem.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl