Batida otwiera nowy lokal w Lixa City Gardens
Cukiernio-kawiarnia Batida otwiera kolejny lokal w Lixa City Gardens, na warszawskiej Woli. To drugi po sukcesji Caroline Radziszewskiej butik stworzony przez wiceprezeskę firmy. Lokal przy ul. Giełdowej 5 otwiera się 9 października.
Butik Batida w Lixa City Gardens to wyjście naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom klientów z warszawskiej Woli. Do sześciu już funkcjonujących lokali Batidy z dumą dołączamy kolejny. Cieszymy się, że już niebawem nasi goście będą mogli spróbować tradycyjnych wypieków, słodkości i napojów Batidy w zupełnie nowym miejscu – mówi Caroline Radziszewska, wiceprezeska Batidy. – Otwarcie kolejnego punktu jest wyzwaniem dla całego naszego zespołu. Ponad 34-letnie doświadczenie na rynku dodaje nam jednak pewności do działania w nowej lokalizacji – podkreśla.
Nowoczesna architektura pasażu Lixa City Gardens wypełnionego zielenią wpisuje się w odświeżoną tożsamość marki Batida. Nowy butik stworzony został zgodnie ze stylem Japandi, czyli sztuką minimalizmu i harmonii. Design Batidy skoncentrowany jest wokół prostych kształtów i stonowanych barw, a każdy element wnętrza posiada swoje przemyślane miejsce i określoną funkcję.
Oferta Batidy to tradycyjne wyroby w nowoczesnym wydaniu. Rzemieślnicze produkty tworzone są w oparciu o receptury sięgające czasów kształtowania się marki. W ofercie nowego butiku nie zabraknie kultowych już monoporcji marki, ciastek czy artystycznych tortów. W butiku dostępne będą też produkty delikatesowe Batida.
Nowy butik to kolejny element rozwoju marki Batida, po tym jak we wrześniu Batida ogłosiła start nowej marki cateringowej we współpracy z Pałacem Mała Wieś: Pałac Mała Wieś x Batida. – To nie koniec niespodzianek, które w tym roku przygotowaliśmy dla naszych gości – mówi Caroline Radziszewska. Otwarcie butiku Batida w Lixa City Gardens to dla nas kolejny krok w kierunku poszerzania działalności marki o nowe lokalizacje. Cieszymy się, że możemy tworzyć coraz to lepsze propozycje smakowe, które zachwycają podniebienia naszych gości. Nie zatrzymujemy się i wciąż intensywnie pracujemy nad dalszym rozwojem Batidy – dodaje.