Łukasz Bartnicki dyrektorem operacyjnym Royal Catering
Do zespołu Royal Catering dołączył Łukasz Bartnicki na stanowisku dyrektora operacyjnego. Z branżą HORECA związany jest od kilkunastu lat. Ostatnio pełnił funkcję dyrektora ds. sprzedaży i eventów w Agencji Catringowej Party.
Łukasz Bartnicki jako dyrektor operacyjny Royal Catering będzie podlegał bezpośrednio pod prezesa i założyciela firmy Bartosza Siekierkę. Na nowym stanowisku będzie odpowiadał za opracowania strategicznych celów operacyjnych oraz planów krótko- i długoterminowych we współpracy z wyższym kierownictwem w firmie. Do jego obowiązków należeć będą m.in. monitorowanie działań i wydajności firmy, kontrolowanie sytuacji personelu, choć, jak mówi, to tylko niektóre z wielu zadań, z którymi będzie się mierzył. – Istotną rolę odegra więc moja wielozadaniowość, umiejętności przywódcze i doskonała organizacja pracy – przyznaje.
– Zadanie, od którego rozpoczynam moją pracę, to wewnętrzna obserwacja funkcjonowania każdego z działów. Zanim podejmę dalsze działania, muszę poznać funkcjonowanie firmy od wewnątrz z perspektywy właściciela, pracownika oraz klienta, który zamawia u nas usługę. W każdym nowym miejscu można poprawić mnóstwo rzeczy, ale można także popsuć coś, co świetnie funkcjonuje. Dlatego bardzo ważna jest obserwacja ludzi i indywidualne rozmowy z pracownikami – tłumaczy Łukasz Bartnicki. Kolejnym zadaniem, jakie stoi przed nowym dyrektorem operacyjnym, będzie wprowadzenie i przestrzeganie standaryzacji, z naciskiem na komunikację i kontroling wewnętrzny. –Royal Catering jest bez dwóch zdań najprężniej działającą firmą cateringową w Polsce, a ze mną u sterów czeka ją dalszy rozwój. Ludzie z branży HORECA, którzy mnie znają, doskonale wiedzą, w jaki sposób buduję relacje, tworzę nowe możliwości i realizuję nietuzinkowe pomysły – wszystkie nasze plany i marzenia znajdują się w zasięgu ręki, tylko trzeba umieć to wszystko zrealizować, a z odpowiednim zespołem ludzi i przepływem informacji, nie ma rzeczy niemożliwych – zapewnia dyrektor operacyjny Royal Catering.
Łukasz Bartnicki doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Agencji Cateringowej Party (pełnił funkcję dyrektora ds. sprzedaży i eventów), Art`I mpression Catering (dyrektor zarządzający), Cava Day & Night (dyrektor generalny), Holiday Inn Warszawa Józefów (food & beverage manager), Luxury Collection Bristol Hotel (kierownik zm. Działu Bankietów i Konferencji) czy InterContinental Hotels Group (kierownik zm. w Restauracji Downtown). Jest absolwentem Wojskowej Akademii Technicznej w Warszawie, kierunku management information systems.
W wolnych chwilach gra w piłkę nożną z synami. Pasjonują go skoki spadochronowe i wspinaczka górska. Jak podkreśla, to jego ulubione formy relaksu, które utrzymują odpowiedni poziom adrenaliny. Wolny czas uwielbia spędzać także z rodziną na łonie natury, pośród gór, jezior, lasów i wszędzie tam, gdzie panuje cisza i spokój. – Uwielbiam poznawać nasz piękny kraj. Polska ma w sobie tyle wspaniałych, wręcz cudownych miejsc do odwiedzenia, że obecnie nie myślę o zagranicznych podróżach. Mój kalendarz podróżniczy na najbliższe 3 – 4 lata to odkrywanie kolejnych magicznych zakątków Polski – podsumowuje.