Jakub Budnik kreuje w Mazurkasie

Jakub Budnik został szefem kreatywnym Mazurkas Catering 360° i MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel.

Pracę w MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel Jakub Budnik rozpoczął we wrześniu 2015 r., gdzie po kilku miesiącach objął stanowisko jednego z czterech sous chefów. Od 1 maja br. jako szef kreatywny odpowiedzialny będzie za tworzenie oryginalnych potraw i połączeń smakowych dla marki Mazurkas.

Jakub Budnik przygodę kulinarną rozpoczął w hotelu Le Regina w Warszawie, gdzie odbył swoje pierwsze praktyki. Pracę zawodową zaczął pod skrzydłami Josepha Seeletso w Centrum Wina Wine Bar. Zanim objął funkcję szefa kuchni wyjechał do Francji, gdzie odbył praktyki pod okiem Daniela Hebeta w restauracji Le Jardin du Quai. Następnie kolejne doświadczenia zdobywał w restauracji Smaki Warszawy. Został także zwycięzcą ogólnopolskiego konkursu związanego z gęsiną i w nagrodę wyjechał ponownie do Francji, na staż do Tours, gdzie podglądał pracę takich szefów kuchni jak Bernard Charret i Julien Perrodin. Przed dołączeniem do zespołu Mazurkasa pełnił funkcję szefa kuchni w restauracji Hoża by Mondovino, która otrzymała odznaczenie dwóch czapek od przewodnika Gault & Millau.

Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl