Marek Łopata kieruje restauracją Góralski Browar

Marek Łopata, jako kierownik sali, odpowiada za mieszczącą się w Zakopanem w Galerii Krupówki restaurację Góralski Browar.
Do obowiązków Marka Łopaty należą nadzór nad nowo otwartą restauracją Góralski Browar, organizacja wydarzeń oraz przyjmowanie i koordynacja rezerwacji, kontrola jakości serwowanych w restauracji dań i dbanie o dobry wizerunek Góralskiego Browaru.
Wśród wyzwań w nowym miejscu pracy Marek Łopata wymienia organizowanie protokołów dyplomatycznych i masowych wydarzeń.
Doświadczenie w branży na podobnym stanowisku Marek Łopata zdobywał w Schronisku Smaków Magdy Gessler w Bukowinie Tatrzańskiej czy krakowskiej restauracji Wierzynek. W wolnych chwilach przede wszystkim podróżuje po świecie i wędkuje. Wśród jego zainteresowań jest także kinematografia.
Góralski Browar to nowo otwarta restauracja, usytuowana na trzecim piętrze Centrum Handlowego Krupówki 40 w Zakopanem. Dzięki lokalizacji na najwyższym piętrze galerii oferuj swoim gościom wizytę na tarasie, z którego roztacza się panoramiczny widok na Tatry i Gubałówkę. Głównym założeniem twórców restauracji było stworzenie miejsca autentycznego, w pełni oddającego charakter Zakopanego i Podhala. We wnętrzach dominuje drewno, kamień i charakterystyczne dla zakopiańskiego stylu motywy.
Na powierzchni ponad 1000 mkw. znajduje się restauracja regionalna – twórczo czerpiąca z podhalańskiej kultury kulinarnej, restauracja leśna – oferująca dania kuchni światowej oraz kawiarnia z tarasem widokowym.