Bartłomiej Czerwiński stawia na Merliniego 5 i własne projekty

Bartłomiej Czerwiński związany dotąd z MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel oraz Mazurkas Catering 360 odpowiada obecnie za restaurację Merliniego 5 oraz miesięcznik Polskie Drogi Gastronomii.
Bartłomiej Czerwiński łączy obecnie dwie funkcje. Zajmuje się warszawską restauracją Merliniego 5 oraz zajmuje stanowisko redaktora naczelnego miesięcznika Polskie Drogi Gastronomii (PDG), w którym zamierza dzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem. W tworzeniu PDG wspiera go rada programowa, na czele której jest Kurt Scheller. Misją miesięcznika jest przede wszystkim rzetelna prezentacja receptur, które zarówno w prostej, jak i wyszukanej formie mają być inspiracją dla wymagających profesjonalistów i ambitnych amatorów.
Dla Bartłomieja Czerwińskiego, jak przyznaje, to nowy etap w jego karierze, którego hasłami przewodnimi są kreatywność, twórczość, wyszukanie, smak.
Bartłomiej Czerwiński jest także w trakcie przygotowań autorskich projektów, szczegółów których jeszcze nie zdradza.