Restauracja Belvedere ma nowego szefa kuchni

Posadę szefa kuchni w restauracji Belvedere pierwszego marca objął Sebastian Olma. Zastąpi on na tym stanowisku Adama Komara.
To bardzo istotna zmiana w zespole restauracji, która stawia na wieloletnią współpracę. Adam Komar funkcję szefa kuchni Belvedere pełnił przez osiem lat. I choć był to czas zarówno dla niego, jak i dla restauracji bardzo owocny, obecnie postanowił szukać nowych wyzwań na rynku gastronomii.
Prezes Belvedere Łazienki Królewskie, Artur Zymerman, bardzo miło wspomina współpracę z ustępującym szefem kuchni. Jak twierdzi „Adam wypełnił swoją rolę w naszej organizacji w 100 procentach i jestem mu za to bardzo wdzięczny. Wszyscy dziękujemy Adamowi za jego wkład w sukces naszej restauracji, zaangażowanie i postawę. Życzmy mu samych sukcesów w przyszłości”.
Sebastian Olma zna restaurację Belvedere bardzo dobrze. Od września 2017 roku pełni w niej funkcję szefa kreatywnego. Już wcześniej dał się poznać, jako pomysłowy i charyzmatyczny kucharz. Ma za sobą pracę w londyńskich restauracjach, m.in. pod okiem Gordona Ramsaya oraz Toma Aikensa. Po powrocie do Polski stał się sławny, dzięki wygranej II edycji programu Top Chef. W swojej pracy uwielbia łączyć tradycyjne polskie smaki z nowoczesną aranżacją dań.
Obecnie Sebastian Olma przejmie cały zakres odpowiedzialności za funkcjonowanie kuchni restauracyjnej.