Noble Concierge po raz ósmy zrealizowało Wine & Food Noble Night

Kilkumiesięczne eliminacje restauracji z całego kraju w ósmym konkursie Wine & Food Noble Night zwieńczył uroczysty finał na warszawskim Służewcu. W realizacji projektu organizatora i producenta – Noble Concierge wspierała produkcyjnie endorfina events.

W namiocie o powierzchni 5000 mkw. zagościła scenografia z filmów o Jamesie Bondzie, stoły restauracyjne gotowe przyjąć ponad 1000 gości, zaplecze dla 12 zespołów kulinarnych, a ponadto sceny i cała infrastruktura multimedialna, która zbudowała widowisko. Jego niezwykłość to nie tylko rozmach i możliwość skosztowania menu kilkunastu restauracji w jednym miejscu, ale i misterna scenografia, jak wehikuł przenosząca do wykreowanych światów. Otoczenie nawiązujące do wnętrz eleganckiego kasyna, szampan Bollinger i inne wykwintne alkohole, prestiżowe auta, szwajcarskie zegarki, filmowa muzyka, a także niespodzianki i efekty specjalne stworzyły atmosferę nawiązującą do słynnych kinowych produkcji. Jak podkreśla organizator, Noble Concierge i w tym roku zadbało o staranny dobór partnerów premium, którzy nadali wieczorowi szczególny wyraz.
W produkcji gali wsparciem był zespół endorfina events, który nadzorował prace zespołu technicznego oraz montaże i demontaże skomplikowanej infrastruktury imprezy. Rokrocznie za pozyskanie sponsorów, kreację formatu, opiekę PR, a przede wszystkim formułę konkursową odpowiada Noble Concierge. Finałową galę, w ostatnich latach Noble Concierge realizowało również samodzielnie bez udziału agencji. – W tym roku, ze względu na mnogość innych realizacji, Concierge zaprosiło do współpracy agencję endorfina events, oddając jej  koordynację montaży i demontaży oraz obsługę techniczną podczas samego eventu. Nasz wybór podyktowany był zaufaniem, którym darzymy endorfina events. Niebagatelnym był również fakt, iż w 2011 i 2012 roku agencja była naszym głównym realizatorem gali i tę współpracę wspominamy bardzo dobrze – mówi Edyta Brykała, dyrektor zarządzająca Noble Concierge.

Pod wodzą szefów kuchni restauracje jak co roku przygotowały kolację składającą się z 10 tys. zaserwowanych dań, którą surowo ocenili goście, jury profesjonalne oraz redaktor naczelna przewodnika Gault&Millau. Na podstawie przyznanej punktacji wyłoniono najlepsze kuchnie 2015 roku. Tym razem werdykty były bardzo zróżnicowane.
Scenariusz wydarzenia uświetniła muzyka na żywo w wykonaniu Kukla Band oraz Katarzyny Cerekwickiej. Aranżacje tematów muzycznych oraz słynnych piosenek z filmów o agencie 007 zachwyciły publiczność, która chętnie wypełniała parkiet.

Do grona finalistów zakwalifikowali się:

  • Bulaj z Sopotu (szefowie kuchni: Artur Moroz i Paweł Chomentowski),
  • Chapeau Bas Restaurant A la carte by Grand Lubicz Hotel z Ustki (szef kuchni: Marcin Szwak),
  • Endorfina z Warszawy (szef kuchni: Dariusz Tomczyk),
  • Galeria Blu z Bielska-Białej (szef kuchni: Mateusz Czekierda),
  • Hugo z Poznania (szef kuchni: Dominik Narloch),
  • Inspiracja by Kopicki z pomorskiej Przyjaźni (szef kuchni: Rafał Kopicki),
  • Kiepura z Krynicy Zdrój (szef kuchni: Robert Borzymowski),
  • Le Victoria Brasserie Moderne z Warszawy (szef kuchni: Maciej Majewski),
  • PerMare z Kołobrzegu (szef kuchni: Mariusz Kucharczak),
  • Poziom 511 Restaurant&Bar z Podzamcza k. Ogrodzieńca (szefowa kuchni: Oliwia Bernady),
  • Uroczysko Siedmiu Stawów Luxury Hotel z Goli Dzierżoniowskiej, woj. dolnośląskie (szef kuchni: Tomasz Połom)
  • Z57 z Warszawy (szef kuchni: Tomasz Kapturkiewicz).

 

W kategorii „Przystawka” na podium znaleźli się:

  • I miejsce: Le Victoria Brasserie Moderne
  • II miejsce: Bulaj
  • III miejsce: PerMare (Marine Hotel)


W kategorii „Danie Główne” najlepszymi wybrano:

  • I miejsce: Bulaj
  • II miejsce: Endorfina
  • III miejsce: PerMare (Marine Hotel)


Faworytem jury profesjonalnego (w składzie Adam Chrząstowski, Maciej Nowicki, Tomasz Trąbski, Jarek Uściński, Krzysztof Żurek) okazał się Marcin Szwak z Chapeau Bas Restaurant A La Carte by Grand Lubicz Hotel. Justyna Adamczyk, redaktor naczelna polskiej edycji przewodnika Gault&Millau nie podzieliła tego werdyktu i za najlepszą uznała restaurację Le Victoria Brasserie Moderne. Najlepsze danie z wołowiną wybrał przewodniczący jury Adam Chrząstowski także wskazując Le Victoria Brasserie Moderne jako najlepszą.
www.noblenight.pl

 


Zaloguj się
Informacje
Branża
Personalia
Realizacje
Otwarcia
Obiekty
Catering
Technologie
Transport
Artykuły
Wywiady
Felietony
Publicystyka
Raport
Prawo
Biblioteka
Incentive travel
Prawo
Ogłoszenia
Przetargi
Praca
Wydarzenia
Galeria
Wyszukiwarka obiektów
Nasze projekty
MP Power Awards©
MP Fast Date©
MP MICE Tour©
MP MICE & More©
MP Impact©
Nasza oferta
Reklama i promocja
Content marketing
Wydarzenia
Konkurs
Webinary
Studio kreatywne
O nas
Polityka prywatności
Grupa odbiorcza
Social media
Kontakt
O MeetingPlanner.pl