IMS events dla Diageo
IMS events po raz drugi realizuje dla firmy Diageo, polskie eliminacje do World Class Competition, międzynarodowego konkursu miksologicznego.
Polscy barmani po raz drugi rywalizują w eliminacjach do światowego konkursu World Class Competition. Po dwóch zjazdach szkoleniowo-kwalifikacyjnych grupa top 30 zmniejszyła się do 12 zawodników. Drugi półfinałowy zjazd pod hasłem „Cuisine Meats Cocktails” odbył się w Szkockim Ranczo k. Naruszewa. Inspiracją programu był smak umami – jeden z pięciu podstawowych smaków odczuwanych przez człowieka. Finałową dwunastkę wyłoniło jury, w którego skład weszli finaliści ubiegłorocznej, światowej edycji konkursu – Vitezslav Cirok z Czech i Jurgen Nobels z Belgii oraz koordynatorzy World Class Poland.
IMS events było odpowiedzialne za przygotowanie koncepcji wydarzeń w ramach World Class Poland 2016, rekrutację uczestników, organizację dwóch zjazdów szkoleniowo-kwalifikacyjnych, finału, prowadzenie fanpage’a konkursu oraz działania PR we współpracy z Hello PR. Z ramienia IMS events za projekt odpowiedzialna jest Patrycja Wojczuk (project director).
Finał World Class Poland 2016 roku odbędzie się w czerwcu w Warszawie, a jego zwycięzca wyjedzie do Miami, aby wziąć udział World Class Competition razem z 60 najlepszymi barmanami świata. IMS events jest odpowiedzialne również za organizację finałowych rozgrywek w Polsce.
Z firmą Diageo IMS events współpracuje od 2006 roku.
Program Diageo Reserve World Class jest realizowany od 2009 r.