Premiera prasowa wódki Squadron 303 z Deli Catering
W Podwale Bar & Books Warsaw odbyła się premiara prasowa wódki Squadron 303 (Dywizjon 303), która weszła do sprzedaży na polskim rynku. Alkohol nawiązuje do tradycji polskiego lotnictwa – kształt butelki oraz sposób pędzenia wódki inspirowany jest losami pilotów walczących w II wojnie światowej. Obsługę cateringową spotkania zapewniła Deli Catering.
Wódka Squadron 303 produkowana jest w English Spirit Distillery, położonej kilka kilometrów od miejsca, gdzie w czasie II wojny światowej stacjonowało wielu pilotów RAF. Pomysł na jej produkcję narodził się z pasji kilku osób do historii II wojny światowej, a w szczególności w lotnictwa. Kształt butelki bezpośrednio nawiązuje do piersiówek używanych podczas II wojny światowej przez pilotów RAF.
Z okazji premiery wnętrza Podwale Bar&Books Warsaw zostały wypełnione gadżetami i pamiątkami lotniczymi. Hełmy, menażki oraz elementy garderoby pilotów stanowiły uzupełnienie poruszanej tematyki. Podczas spotkania właściciele marki opowiedzieli o recepturze, w której także pobrzmiewa echo historii. Okazuje się, że sposób destylacji wódki Squadron 303 przypomina ten sprzed 75 lat. Uczestnicy spotkania mieli także okazję spróbować czystą wódkę, o wyrazistym ziemniaczanym aromacie, a także koktajl o nazwie „Polish Hero”, nasycony dymem cygar, który w zamierzeniu ma przywodzić na myśl aromaty, jakie są w kokpicie samolotu – dym, drewno, proch, tytoń, skóra.
O obsługę cateringową i kelnerską wydarzenia zadbał Deli Catering. Specjalnie na tę okoliczność przygotowany został mus z norweskiego łososia na zielonym ogórku z koprem ogrodowym i salsą z papryki, polędwica z tuńczyka marynowanego i opiekana w sezamie na musie z wasabi i ricotty, a także wołowina wolno pieczona na konfiturze z czerwonej cebuli i jeżyn z pudrem z koziego sera.
Wydarzenie odbyło się 7 grudnia br.