Pomarańczowa kolacja firmy Zing z Mazurkas Catering 360°

Zespół Mazurkas Catering 360° przygotował dla firmy Zing kolację dla 240 gości podczas eventu pod hasłem „Future is back”, który odbył się w warszawskim Ufficio Primo. Motywem przewodnim był kolor pomarańczowy.
Wieczór goście rozpoczęli molekularnym welcome drinkiem serwowanym przez kelnerów w czarnych strojach z pomarańczowymi muchami. Do kolorystyki firmy Zing nawiązywał specjalny bufet z przekąskami i finger-food z pomarańczowymi akcentami, na którym znalazły się m.in. królik z pistacjami na puree z karotki i pomarańczy w kompozycji kiełek rzodkiewki, pierś gęsi wędzona w liściach herbaty serwowana na brzoskwiniowo-morelowym chutney z wanilią i czarnym pieprzem czy krewetki ceviche na salsie pomarańczowo-morelowej.
Kulinarną gwiazdą wieczoru był ceremoniał gastronomiczny dania głównego – z talerzy, na których kelnerzy serwowali wołowe policzki na selerowo-truflowym puree z karmelizowanymi winnymi jabłkami, konfiturą z czerwonej cebuli i balsamicznym sosem, unosił się dym, a dekorację dania stanowiły jadalne kwiaty fiołków i nasturcji.
Za przygotowanie wydarzenia odpowiedzialna była agencja Lauren Peso.
Event odbył się 12 czerwca.