Żywiołowy bankiet na zakończenie Światowego Kongresu Nasiennego
Bankiet na zakończenie goszczącego w Krakowie Światowego Kongresu Nasiennego odbył się w Centrum Targowo-Kongresowym Expo Kraków. Za jego organizację na zlecenie International Seed Federation odpowiadało PCO – Targi w Krakowie.
Przystawkę dla niemal 1500 gości zaserwowano w zaledwie dziewięć minut. Aby przygotować danie główne, potrzeba było niemal pół tony kaczki. Do obsługi wydarzenia zatrudniono 150 osób – kucharzy, kelnerów, barmanów, pracowników ochrony oraz hostess, a zastawę, porcelanę i szkło przetransportowały trzy ciężarówki. Tak organizatorzy bankietu na zakończenie Światowego Kongresu Nasiennego (World Seed Congress) podsumowują event.
Hasłem przewodnim Kongresu była natura (Sharing Passion for Nature), a tematem kolacji galowej – cztery żywioły: ziemia, woda, ogień i powietrze. Do tych motywów dostosowany został scenariusz imprezy: program artystyczny (występy Art Collor Ballet) oświetlenie i oprawa multimedialna (przygotowana i zrealizowana przez firmę Concept Music Art), a także menu. Kolory i smaki potraw, przyrządzonych przez firmę SCC - Service Congress Center, również nawiązywały do żywiołów. W Expo Kraków stanęła duża scena oraz ekrany umożliwiające każdemu uczestnikowi kolacji komfortowy odbiór tego, co działo się na scenie.